
Neden Hepatine?
Karaciğer yağlanması, yüksek süt verimli ineklerde rastlanılan önemli metabolik bir hastalıktır. Karaciğer yağlanmasının birçok metabolik ve enfeksiyöz hastalığa zemin hazırladığı bilinmektedir. Kondisyonu iyi olan büyükbaşlarda yağ depolarından mobilize olan yağların karaciğerde aşırı miktarda taşınması ve karaciğerin bunları metabolize etme kapasitesini aşması sonucu ortaya çıkar. Bu dönemde meydana gelen diğer organlara ait bozukluklar iştahı azaltarak ve enerji gereksinimini artırarak negatif enerji dengesini artırır. Rumen hareketleri yavaşlar ve süt verimi düşer.
Hepatine süt verimi, süt yağı, yumurta ve gebelik oranını arttırır.
Etken Maddelerin Fonksiyonları,
L-carnitin: Serbest yağ asitlerinin enerjiye dönüştürülmesinde önemli rol oynar. Süt ineklerinde doğumdan sonra yağ asitlerinin enerjiye çevrilmesinde rol oynayarak negatif enerji balansının dengelenmesinde önemli rol oynar. Yağlanmayı engelleyerek gebe ineklerde güç doğumu engeller.
Sorbitol: Safra arttırıcı etkisi ile sindirim hormonları etkisini arttırır. Vücutta tüm safra işlevlerini uyarır.
Betain: Laktasyon döneminde ki süt ineklerin sindirimini uyararak süt verimini arttırır, etçi ırklarda yağ depolanmasını engeller canlı ağırlığı arttırır.
İçerik:
Sorbitol
Betain
Lysine HCI
L-Carnitine
Kolin Klorid
Magnesium
Methionine
Kullanım şekli: İçme suyuna tona 1 litre uygulanır.
Broylerde her yem değişikliğinde ve kesimden önceki hafta 3 -5 gün süreyle uygulanır. Yumurtacı tavuklarda, yumurtlamanın ilk ayı; haftada 3, geri kalan yumurta üretim süresi boyunca ayda 1 kez uygulanır.
Sığır: 20 -50 ml/ gün (3gün süreyle)
Koyun, keçi ve buzağı: 5-15ml / gün (3 gün süreyle)
Kültür balıkları: 1-3 lt/ ton (6 gün süreyle)
Depolama: Kuru ve serin (<25°C) yerde ağzı kapalı olarak muhafaza edilir. Raf ömrü 2 yıldır.
Ürün formu: Sıvı
1 - 5 litre
Likit Ürün